Homepage.dk
Din startside på nettet! Registreret siden 1997 |
||||||||||||
NavigationKategorierAnnonce |
Udgivet i Leksikonopslag med S
Simre betydningSimre betyder at koge eller småkoge ved meget lav varme, så væsken kun netop bevæger sig i små bobler, og indholdet langsomt udvikler smag og konsistens. BetydningOrdet simre bruges primært om madlavning og beskriver den tilberedningsmetode, hvor maden holdes lige under kogepunktet (ca. 85-95 °C). Ved denne temperatur:
I overført betydning kan simre betyde, at noget udvikler sig langsomt eller ulmer: “Der har længe simret utilfredshed i afdelingen.” EtymologiDansk simre er beslægtet med nedertysk simmern (småkoge) og tysk schmoren. Roden kan spores til det middelhøjtyske simpern, der betegner en dæmpet kogning med små bobler. Første kendte danske belæg stammer fra 1700-tallets kogebøger. Eksempler på brug
Relaterede termer og synonymer
Antonymer
Historisk udvikling og kulturhistorieI det traditionelle danske bondekøkken var simreretter nødvendige, fordi:
Retter som skipperlabskovs, hønsekødssuppe, ærter i flæsk og flæskegryde er alle resultater af simrekogning. I dag ses en renaissance for slow food, hvor simring opfattes som håndværk og kvalitetstid. Simre i overført betydningUdover mad bruges ordet figurativt:
Udtryk og faste vendinger
Ordliste
Kilder og videre læsning
Ordbog over det danske Sprog, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. |
Fun FactVidste du at... Hvorfor Homepage.dk?I en tid hvor alting er AI og automatiseret, med fancy animationer og tracking alle vegne går vi den anden vej! Manuelt kurateret linkkatalog - rent indhold, ingen form Det er det gode gamle internet - som dengang far var dreng. |
||||||||||
© 1997 - 2025 Homepage.dk - Alle rettigheder forbeholdes | Om os | Kontakt | [email protected] Homepage.dk drives af BGGD Digital ApS | CVR 34482853 | Dalgas Boulevard 48 | 2000 Frederiksberg |