Homepage.dk
Din startside på nettet! Registreret siden 1997 |
|||||||||||
NavigationKategorierAnnonce |
Udgivet i Leksikonopslag med T
Traditionel ovn betydningI daglig tale bruges udtrykket “traditionel ovn” om en almindelig bage- og stegeovn, der opvarmer maden ved hjælp af over- og undervarme uden aktiv luftcirkulation (varmluft) eller andre moderne tilføjelser som damp, mikro- eller højfrekvente bølger. Når en opskrift angiver “200 °C i traditionel ovn”, menes der derfor netop denne klassiske ovntype. Betydning og afgrænsningEn traditionel ovn er kendetegnet ved:
Udtrykket fungerer ofte som kontrast til varmluftovn, kombi-ovn, dampovn, mikroovn eller airfryer. Etymologi
Eksempler på brug
Synonymer
Antonymer / kontrasterende termer
Historisk udviklingDen traditionelle ovn har udviklet sig fra åbne ildsteder til de lukkede metal- og lerovne, man kender i dag.
Praktiske tips ved brug
Relaterede begreberEn traditionel ovn kan have grillelement (ren overvarme), pladeriller, bagetermometer, pyrolysefunktion og udskiftelige bageplader. I produktbeskrivelser fremgår det ofte som “over-/undervarme”. Sammenfatning“Traditionel ovn” betegner den klassiske køkkenovn med top- og bundvarme uden aktiv blæser. Begrebet er nyttigt, når opskrifter skal præciseres, og når man sammenligner med nyere ovntyper som varmluft- eller dampovne. Trods teknologiske forbedringer er den traditionelle ovn fortsat et centralt redskab i både private og professionelle køkkener. |
Fun FactVidste du at... Hvorfor Homepage.dk?I en tid hvor alting er AI og automatiseret, med fancy animationer og tracking alle vegne går vi den anden vej! Manuelt kurateret linkkatalog - rent indhold, ingen form Det er det gode gamle internet - som dengang far var dreng. |
|||||||||
© 1997 - 2025 Homepage.dk - Alle rettigheder forbeholdes | Om os | Kontakt | [email protected] Homepage.dk drives af BGGD Digital ApS | CVR 34482853 | Dalgas Boulevard 48 | 2000 Frederiksberg |